Rólunk mondták

2016. July 13.

onkormanyzat.mti.hu

Nagytétény ad otthont a főváros egyetlen, világszínvonalú krematóriumának A kegyeleti szempontoknak és minden szükséges feltételnek maximálisan eleget tevő létesítményt Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc avatta és az egyházak képviselői szentelték fel. A teljes cikk itt található.

2016. June 03.

Házipatika.com

Szinte mindenkiben él a haláltól való félelem. De miért nem jó, ha rettegünk a haláltól, illetve mi segíthet a gyász feldolgozásában? Az, hogy hogyan viszonyulunk a halálhoz, életünk során összegyűjtött tapasztalatainkon múlik: nagyszüleink, szüleink, hozzátartozóink halálakor megélt élményeinken, a média és a környezetünk által közvetített eszméken. De alapvetően szinte mindenkiben él a haláltól való félelem.  A teljes cikk elolvasható a házipatika.com oldalán "Miért nem merünk a halálról beszélni?" címmel.

2016. June 03.

RTL Klub Fókusz +

Halandók vagyunk, mindannyian jól tudjuk, de mintha nem akarnánk erről tudomást venni. Mi magyarok különösképpen tabuként kezeljük a halált. Mintha igazolva látnánk, hogy amiről nem beszélünk, az nincs is, legalábbis velünk, a mi családunkkal soha nem történhet meg. Pedig mindenki temet egyszer. Magyarországon, ma már a temetések több mint felénél van urna koporsó helyett, Budapesten és a nagyobb városokban már 80-90 százalékban hamvasztják a halottakat. A teljes cikk és az adás is Miért tabu a halál? címmel elérhető az RTL.hu weboldalon.

2016. May 24.

Magyar Nemzet

Az új budapesti hamvasztó átadása kapcsán kamerával követtük végig „a porból lettél, porrá leszel” örök érvényű igazság utolsó fázisát. Majd arra kerestük a választ, hol kötnek ki az urnák, ha kikerülnek a hamvasztóból...

2016. May 18.

hirpress.hu

2016. május 18-án tartották a Budapesti Hamvasztó megnyitóját, ahol nyílt napot tartottak a sajtó számára, így bemutatták a hamvasztás folyamatát is. A temetkezési szokások jelentősen megváltoztak az elmúlt években: míg korábban ritkaságszámba ment az urnás temetés, addig ma már nagyon sűrűn választják a hamvasztásos temetkezési módot...

2016. May 18.

origo.hu

Hivatalosan holnap kezdi meg működését egy új krematórium, a Budapesti Hamvasztó. Nyílt napon mutatták be a sajtó munkatársainak az intézményt és egy elhunyt útját az épület falain belül.