Budapesti hamvasztó

Gesztely

A gesztelyi krematórium Miskolctól 20 km-re, Újharangod mellett, a 37-es főútnál helyezkedik el, az Adytum Kft. tulajdonában levő kápolna szomszédságában. Cégünk felvállalja, hogy a hamvasztáshoz fűződő tévhitek miatt, teljesen nyílt tevékenységet folytat: a gesztelyi krematóriumban megtekintő helyiség áll rendelkezésre, ahonnan igény szerint a hozzátartozók figyelemmel kísérhetik a hamvasztási folyamat egyes szakaszait egy üvegfalon keresztül.

Galéria

Pécs

A Pécs-reménypusztai krematórium 1999-ben épült Erdélyi Zoltán Ybl-díjas építész tervei alapján. A hamvasztó Pécs déli külterületén helyezkedik el, az 58-as főút mentén, Pécstől 5 km-re, a horvát határtól 25 km távolságra. A hamvasztó üzem az „Élet hajójára” emlékeztet. A krematórium területére történő belépéskor a bejárat a „kettétört életet” szimbolizálja. A hozzátartozók egy igényesen kialakított ravatalozóban vehetnek végső búcsút szeretteiktől, valamint televízión kísérhetik végig a hamvasztás menetét.

Galéria

Magyarszecsőd

1999 óta üzemel a Körmend melletti Magyarszecsődi halotthamvasztó, a 8-as főút mentén, Körmendtől 2 km-re. A krematórium 30 km távolságra helyezkedik el az osztrák határtól keletre és 30 km-re Szombathelytől délre. A hamvasztó üzem Nyugat, Dél-nyugat Magyarország egyetlen intézménye, ami biztosítja a térség kegyeleti igényeinek gyors és rövid szállítási távolságon történő kielégítését.

Galéria

Ságvár

Ságvár 1992-as években épült. Siófoktól 3 km-re, az M7-es autópályától mintegy 5 km-re, Ságváron található az első magán krematórium. A hamvasztó impozáns épülete és tornyai egyáltalán nem emlékeztet hamvasztási szolgáltatást végző üzemre. Az épület 3000 m2 alapterületű telken, zöldövezetben helyezkedik el. Kialakításakor a tervezők arra törekedtek, hogy a szolgáltatást végzők a hamvasztást körültekintően, a hozzátartozók gyászának figyelembe vételével végezhessék. Külön vendégbejárón érkeznek a hozzátartozók és külön bejáraton a temetkezési vállalkozók. Az ízlésesen kialakított ravatalozóban lehetőség van a temetési szertartás megtartására, a kegyeletteljes, meghitt végső búcsúztatásra.

Galéria

Szolnok

A Krematórium 1998 októberében kezdte meg működését, Magyarország akkor 5. hamvasztó üzemeként. A halotthamvasztó a szolnoki Kőrösi úton a Római Katolikus temető területén helyezkedik el biztosítva a Szolnokiak azon igényét, hogy szeretteiket ne nagyobb távolságra keljen hamvasztásra elszállítani.

Galéria

Bátonyterenye

A Krematórium 2011-ben kezdte meg működését. A hamvasztó üzem azon természetes igény alapján épült meg, hogy biztosítsa Salgótarján és Nógrád megye hamvasztási igényeinek kielégítését rövid szállítási távolságon.