Nyílt nap a Budapesti Hamvasztóban

2017. április 15.

Ne legyen tabutéma a halál! Nyílt nap és környezetbarát temetkezési kellék bemutató a Budapesti Hamvasztóban a Föld Napja alkalmából

2017. április 22-én, szombaton a sokak számára oly titokzatos hamvasztási folyamatok mellett, a Budapesti Hamvasztó gyászfeldolgozást segítő, családcentrikus szolgáltatásait ismerhetik meg a látogatók. A Föld Napja alkalmából rendezett környezetbarát temetkezési kellék bemutatón különleges, lebomló urnákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Emellett tájékoztatást kapnak a gyászfeldolgozást támogató, önsegítő csoportok hálózatáról is.

A hamvasztáshoz számtalan előítélet, városi legenda társul. Budapest egyetlen és az ország legmodernebb hamvasztója, melyet Budapest-Tétény polgármestere avatott és az egyházak képviselői szenteltek fel tavaly májusban, a hamvasztáshoz kapcsolódó összes kegyeleti funkciót kínálja. Az Adytum Kft. tulajdonában lévő krematóriumban számítógépes rendszer vezérli a folyamatokat, melyek a szigorú biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően, a kegyeleti szempontok maximális figyelembe vételével zajlanak.

Különleges szolgáltatásaikkal lehetővé teszik az elhunyt személyiségéhez igazodó, méltó búcsú lehetőségét, a testtől való búcsúzást, a hamvasztás előtti koporsós ravatalozást, amely szakpszichológusok szerint a könnyebb gyászfeldolgozást segítheti hosszú távon. Lehetőséget biztosítanak a hozzátartozóknak arra, hogy hiányérzet és szorongások nélkül záruljon le szerettük utolsó útja, ha a hamvasztásos temetkezési formát és a Budapesti Hamvasztót választják. Emellett lehetőséget biztosítanak a hamvasztás folyamatának végig kísérésére a hozzátartozók számára, így a család megbizonyosodhat róla, hogy méltó módon bánnak hozzátartozójukkal, a hamvasztással kapcsolatos esetleges félelmeik alaptalanok.

Az ingyenes programon a krematórium látogatás közben minden olyan terület is bejárható lesz, mely egyébként nem látogatható. Az érdeklődők pontos tájékoztatást kapnak a hamvasztás minden mozzanatáról, megismerhetik a gyászfeldolgozást segítő, családcentrikus szolgáltatásokat, megtekinthetik a kemencéket működés közben és tabuk nélkül tehetik fel kérdéseiket a nyílt nap házigazdáinak: Tóth Diánának, a Budapesti Hamvasztó vezetőjének és Tóth Zoltánnak a Magyarországi Krematóriumok Országos Szövetsége elnökének. A környezetbarát temetkezési kellék bemutatón a hamvak természetben történő elhelyezésével kapcsolatos szabályozásról, valamint a speciálisan erre a célra kialakított öko-urnák – például szóró párnák, szóró hengerek, lebegő kagylók, homok gömbök és só urnák –működéséről kaphatnak átfogó képet a látogatók. A gyász feldolgozását támogató önsegítő, sorstárs csoportok működését a Napfogyatkozás Egyesület titkára, Rácz Katinka mutatja be.

 

Időpontok:                             2017. április 22. szombat, 10.00 és 13.00

Helyszín:                                Budapesti Hamvasztó, 1225 Budapest, Bányalég u. 31.

Megközelíthető (BKK):         33-as busszal a Móricz Zsigmond körtérről

A krematórium területén korlátozott számban díjmentes a parkolás.

 

További információ, regisztráció és interjúszervezés a sajtó képviselői számára:

Gőcze Edit
kegyeleti szakértő, PR manager
edit.gocze@gmail.com
+36 30 362 1520

2023. április 20.

Kegyeleti konferencia 2023

2017. április 15.

Nyílt nap a Budapesti Hamvasztóban

Ne legyen tabutéma a halál! Nyílt nap és környezetbarát temetkezési kellék bemutató a Budapesti Hamvasztóban a Föld Napja alkalmából

2017. január 03.

90 napos szabály urnakiadásról

2017. január 1- től néhány ponton változott a temetkezési törvény, melyet sajnos sokan nem helyesen értelmeznek, félreértenek, vagy előfordul, hogy a családok pontatlan tájékoztatást kapnak és emiatt fölösleges pénzkiadásokba verik magukat. Miről is van szó?

2016. május 30.

Nyílt nap június 4-én

A BUDAPESTI HAMVASZTÓ nyílt napot szervez, amelynek célja a látogatók hamvasztással kapcsolatos tévhiteik, félelmeik enyhítése, a hamvasztási folymatok és ehhez kapcsolódó szolgáltatások megismertetésén keresztül. A hamvasztó bejárása közben tabuk nélkül teheti fel kérdéseiket szakértőinknek és a leghitelesebb forrásból kaphatnak őszinte válaszokat.

2016. május 19.

A főváros egyetlen, világszínvonalú krematóriuma

"Szeretném kiemelni, hogy az önkormányzat igyekezett a környéken lakók érzéseit, félelmeit együttérzéssel kezelni és a beruházó felé közvetíteni, aki ezeket teljes mértékben megértette és figyelembe vette." - hangsúlyozta beszédében a polgármester.

2016. május 11.

Segítség a gyászban

Az elmúlt hetekben az Adytum Kft. ügyvezetője részt vett „A gyász lélektana és a gyászolók segítése", valamint „A gyászcsoportok vezetésének gyakorlata” című képzésen a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében. Az ország különböző pontjain működő gyászfeldolgozó csoportok listáját erre a linkre kattintva értheti el. Ha Ön, vagy gyászoló ismerőse szükségét érzi, forduljon hozzájuk bizalommal!

2016. március 22.

Biológiai úton lebomló urna

Budapesti Hamvasztónkban már kapható a hamvakkal együtt fává fejlődő Bio Urna

2016. március 16.

A hamvasztás folyamata

A Budapesti hamvasztóban forgatták a hamvasztás folyamatát bemutató filmet.

2016. március 12.

Európai színvonalú krematórium épült Budapesten

Az Adytum Kft., - amely a Magyarországon működő 17 krematórium közül hatnak a tulajdonosa - tovább bővítette kapacitását. Budapesten a XXII. kerületben, a Nagytétényi út mellett saját erős beruházás keretében a közelmúltban adták át legújabb krematóriumukat.