Európai színvonalú krematórium épült Budapesten

2016. március 12.

Az Adytum Kft., - amely a Magyarországon működő 17 krematórium közül hatnak a tulajdonosa - tovább bővítette kapacitását. Budapesten a XXII. kerületben, a Nagytétényi út mellett saját erős beruházás keretében a közelmúltban adták át legújabb krematóriumukat.

Az Adytum Kft. hetedik krematóriumát január 20-án a temetkezési szakma közel 60 képviselője tekinthette meg.

Tóth Zoltán, az Adytum Kft. tulajdonosa köszöntőjében kiemelte: elsődleges céljuk a kapacitásbővítéssel az volt, hogy európai léptékű szolgáltatásokat tudjanak nyújtani ügyfeleiknek. Arra is felhívta a figyelmet, hogy szeretnék újra meghonosítani az európai országokban egyébként általános szokást, hogy hamvasztás előtt az elhunytat minden esetben felravatalozzák és a gyászolók a testtől vesznek búcsút. Emiatt a gyász feldolgozása, a gyász megélése is teljesen más. Erre a hagyományos keresztény értékrenden alapuló kegyeleti kultúra megőrzése érdekében nagy szükség van, mivel csak a budapesti hamvasztásos temetések 40 százalékát a cég látja el.

Az új krematórium éves szinten 10-12 ezer hamvasztásra képes. A létesítményben a legmodernebb és leggazdaságosabb magyar gyártású HT kemencék működnek és megnövelt hűtőház kapacitás áll rendelkezésre. A gyászszertartásokat nagyméretű és ízlésesen berendezett ravatalozóban lehet megtartani, ahol a búcsúztatás után a hamvasztó koporsó egy lift segítségével lesüllyed, hogy utána a hamvasztásra sor kerülhessen. A folyamatot igény esetén a hozzátartozók – ablakon vagy videón keresztül – megtekinthetik.

Az impozáns épület bejárata előtt, egy az Ószövetségből jól ismert szimbolika „Jákób lajtorjája” látható, utalva arra az Ég és a Föld húzódó kapocsra, amelyen keresztül az angyalok közlekednek.

2023. április 20.

Kegyeleti konferencia 2023

2017. április 15.

Nyílt nap a Budapesti Hamvasztóban

Ne legyen tabutéma a halál! Nyílt nap és környezetbarát temetkezési kellék bemutató a Budapesti Hamvasztóban a Föld Napja alkalmából

2017. január 03.

90 napos szabály urnakiadásról

2017. január 1- től néhány ponton változott a temetkezési törvény, melyet sajnos sokan nem helyesen értelmeznek, félreértenek, vagy előfordul, hogy a családok pontatlan tájékoztatást kapnak és emiatt fölösleges pénzkiadásokba verik magukat. Miről is van szó?

2016. május 30.

Nyílt nap június 4-én

A BUDAPESTI HAMVASZTÓ nyílt napot szervez, amelynek célja a látogatók hamvasztással kapcsolatos tévhiteik, félelmeik enyhítése, a hamvasztási folymatok és ehhez kapcsolódó szolgáltatások megismertetésén keresztül. A hamvasztó bejárása közben tabuk nélkül teheti fel kérdéseiket szakértőinknek és a leghitelesebb forrásból kaphatnak őszinte válaszokat.

2016. május 19.

A főváros egyetlen, világszínvonalú krematóriuma

"Szeretném kiemelni, hogy az önkormányzat igyekezett a környéken lakók érzéseit, félelmeit együttérzéssel kezelni és a beruházó felé közvetíteni, aki ezeket teljes mértékben megértette és figyelembe vette." - hangsúlyozta beszédében a polgármester.

2016. május 11.

Segítség a gyászban

Az elmúlt hetekben az Adytum Kft. ügyvezetője részt vett „A gyász lélektana és a gyászolók segítése", valamint „A gyászcsoportok vezetésének gyakorlata” című képzésen a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében. Az ország különböző pontjain működő gyászfeldolgozó csoportok listáját erre a linkre kattintva értheti el. Ha Ön, vagy gyászoló ismerőse szükségét érzi, forduljon hozzájuk bizalommal!

2016. március 22.

Biológiai úton lebomló urna

Budapesti Hamvasztónkban már kapható a hamvakkal együtt fává fejlődő Bio Urna

2016. március 16.

A hamvasztás folyamata

A Budapesti hamvasztóban forgatták a hamvasztás folyamatát bemutató filmet.

2016. március 12.

Európai színvonalú krematórium épült Budapesten

Az Adytum Kft., - amely a Magyarországon működő 17 krematórium közül hatnak a tulajdonosa - tovább bővítette kapacitását. Budapesten a XXII. kerületben, a Nagytétényi út mellett saját erős beruházás keretében a közelmúltban adták át legújabb krematóriumukat.