Biológiai úton lebomló urna

2016. március 22.

Budapesti Hamvasztónkban már kapható a hamvakkal együtt fává fejlődő Bio Urna

Bio Urna egy környezetbarát, biológiai úton lebomló urna,  mely egy  fa magját tartalmazza speciális, csírázást elősegítő közegben. Ha az elhunyt hamvait ebben helyezik el,  az urna földbeültetése után a mag a hamvakon hajt ki és fejlődik fává, így állítva méltó és élő emléket az elhunytnak. Szerettünk halála után egy új élet útján tér vissza a természetbe.

A kialakításnak köszönhetően a mag a felső kapszulából csírázik ki, a hamvaktól elkülönítve.  Amikor az urna elkezd lebomlani a mag gyökerei már elég erősek ahhoz, hogy kapcsolatba lépjenek a hamvakkal. A lebomlással az egész urna a föld részévé válik

2023. április 20.

Kegyeleti konferencia 2023

2017. április 15.

Nyílt nap a Budapesti Hamvasztóban

Ne legyen tabutéma a halál! Nyílt nap és környezetbarát temetkezési kellék bemutató a Budapesti Hamvasztóban a Föld Napja alkalmából

2017. január 03.

90 napos szabály urnakiadásról

2017. január 1- től néhány ponton változott a temetkezési törvény, melyet sajnos sokan nem helyesen értelmeznek, félreértenek, vagy előfordul, hogy a családok pontatlan tájékoztatást kapnak és emiatt fölösleges pénzkiadásokba verik magukat. Miről is van szó?

2016. május 30.

Nyílt nap június 4-én

A BUDAPESTI HAMVASZTÓ nyílt napot szervez, amelynek célja a látogatók hamvasztással kapcsolatos tévhiteik, félelmeik enyhítése, a hamvasztási folymatok és ehhez kapcsolódó szolgáltatások megismertetésén keresztül. A hamvasztó bejárása közben tabuk nélkül teheti fel kérdéseiket szakértőinknek és a leghitelesebb forrásból kaphatnak őszinte válaszokat.

2016. május 19.

A főváros egyetlen, világszínvonalú krematóriuma

"Szeretném kiemelni, hogy az önkormányzat igyekezett a környéken lakók érzéseit, félelmeit együttérzéssel kezelni és a beruházó felé közvetíteni, aki ezeket teljes mértékben megértette és figyelembe vette." - hangsúlyozta beszédében a polgármester.

2016. május 11.

Segítség a gyászban

Az elmúlt hetekben az Adytum Kft. ügyvezetője részt vett „A gyász lélektana és a gyászolók segítése", valamint „A gyászcsoportok vezetésének gyakorlata” című képzésen a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében. Az ország különböző pontjain működő gyászfeldolgozó csoportok listáját erre a linkre kattintva értheti el. Ha Ön, vagy gyászoló ismerőse szükségét érzi, forduljon hozzájuk bizalommal!

2016. március 22.

Biológiai úton lebomló urna

Budapesti Hamvasztónkban már kapható a hamvakkal együtt fává fejlődő Bio Urna

2016. március 16.

A hamvasztás folyamata

A Budapesti hamvasztóban forgatták a hamvasztás folyamatát bemutató filmet.

2016. március 12.

Európai színvonalú krematórium épült Budapesten

Az Adytum Kft., - amely a Magyarországon működő 17 krematórium közül hatnak a tulajdonosa - tovább bővítette kapacitását. Budapesten a XXII. kerületben, a Nagytétényi út mellett saját erős beruházás keretében a közelmúltban adták át legújabb krematóriumukat.